Uveřejněné recenze knih Karmelitánského nakladatelství


 

3.3.2016

Dobrá kniha jaro 2016

Dobrá kniha jaro 2016
Čtvrtletník Karmelitánského nakladatelství, který přináší informace nejen o knižních novinkách. více

Sekce: recenze knih KNA


9.4.2013

Vychází jedinečná publikace o Arcibiskupském paláci v Praze

Vychází jedinečná publikace o Arcibiskupském paláci. Nové doplněné vydání průvodce pražským Arcibiskupským palácem představuje kromě historie budovy a některých uměleckých památek, také přehled pražských arcibiskupů. Autorem publikace, která je doplněná velkým množstvím fotografií, je Jiří Kropáček.

více

Sekce: recenze knih KNA


3.12.2012

Videorozhovor s Oldřichem Seluckým

Videorozhovor s Oldřichem Seluckým
Oldřich Selucký nás ve svém románu Strážci ohně zavádí na Velkou Moravu, kam na pozvání knížete Rastislava přišli roku 863 soluňští bratři Konstantin a Metoděj a založili tu školu. Odehrálo se kolem toho mnoho dramatických událostí, které autor velice čtivě popisuje. více

Autor: Tereza Havlíková   |   Sekce: recenze knih KNA


30.8.2012

Recenze knihy Tokijské květy od japanologa Davida Labuse

Recenze knihy Tokijské květy od japanologa Davida Labuse
Dvacáté století s jeho totalitními experimenty je bohaté na pohnuté lidské osudy, jež přitahují čtenáře a diváky hloubkou lidskosti, mimořádnou odvahou a jinými osobními hodnotami, ostře kontrastujícími s odlidštěností ideologií a mašinérií všech těch –ismů. více

Sekce: recenze knih KNA


14.6.2012

Jak porozumět Benediktu XVI.

Jak porozumět Benediktu XVI.
Papež je veřejná osoba, kdekdo ví, jak vypadá, a vyslovuje o něm svůj soud. Ten současný je prý méně „fotogenický“ než jeho předchůdce. Mnozí mu vytýkají profesorskou koženost, stařecký konzervatismus aj. Jen nemnozí vědí, co říká, jak myslí a proč tak myslí. Přitom jeho textů přeložených do češtiny je věru dost. více

Sekce: recenze knih KNA


23.1.2012

Andělské cesty k nesmrtelnosti - Knihu doporučuje Miloň Čepelka

Od Eduarda Martina jsem kdysi čítal zajímavé sci-fi povídky. Proto mě zaskočil a překvapil - řeknu rovnou, že velmi příjemně, obsah jeho nové knížky Andělské cesty k nesmrtelnosti. Čekal jsem povídky na způsob těch dřívějších, a náhle jsem četl drobné bystré úvahy, vždy vycházející z nějaké běžné situace nebo z toho, co autor slyšel z vyprávění jiných, vždy však také nějak mířící k Bohu a k tomu, že není naškodu s ním počítat. více

Sekce: recenze knih KNA


16.1.2012

Jiří Zizler nad knižními rozhovory s Petrem Pithartem a Petrem Příhodou

Dvě knihy rozhovorů představují dvě výrazné intelektuální osobnosti českých dějin druhé poloviny 20. století. I když měly odlišná východiska a prožily různé osudy, jejich myšlenkové světy i osobní cesty se v mnohém protnuly. více

Sekce: recenze knih KNA


7.9.2011

Neortodoxní katolík, jezuita Ludvík Armbruster, má co říct

Neortodoxní katolík, jezuita Ludvík Armbruster, má co říct
O setkání s pozoruhodnými lidmi, o své téměř půlstoletí japonské zkušenosti nebo o dilematech jak kulturních, tak náboženských poutavě vypráví jezuita Ludvík Armbruster v knižním rozhovoru, který s ním vyšel pod názvem Tokijské květy. více

Sekce: recenze knih KNA


24.2.2011

Bavlněné nebo hedvábné? "Bílé sárí" od Boba Fliedra

Spíše bavlněné, teplé, hřejivé - bílé sárí, hřejivé stejně jako hudba stejnojmenného CD od Boba Fliedra, zaplněné autorovými inteligentními nejen dětskými texty na biblická i nebiblická témata, kde spolu s autorem zpívají malí sólisté a dětský sbor Bobci. více

Sekce: recenze knih KNA


21.2.2011

Jaroslav Pelikan: Vědec s velkými znalostmi a hlubokou vírou

Jaroslav Pelikan je vzdělanec s hlubokou křesťanskou vírou (která se u vědců takové velikosti nenachází automaticky). Proč by ale měli katolíci číst amerického profesora, který konvertoval od luterství k pravoslaví? více

Sekce: recenze knih KNA


10.2.2011

Ikony Krista, Egon Sendler - rencenze Jana Klípy

Karmelitánské nakladatelství vydalo na sklonku minulého roku knihu Egona Sendlera Ikony Krista, která by neměla uniknout pozornosti nikoho, kdo se zajímá o ikony, ikonopis a ortodoxní teologii obecně. Autor je ve Slezsku narozeným, ale většinu života ve Francii žijícím jezuitským knězem, který studoval v Mnichově a v Římě dějiny byzantského umění. Je však nejenom učencem, ale i jedním z předních západních ikonopisců současnosti. Ve Francii vedl několik ikonopiseckých dílen a v současnosti stojí v čele ateliéru sv. Jiří ve Versailles a vede rovněž Atelier Saint-André - komunitu tradičních ikonopisců působících v západní Evropě a ve Spojených státech. více

Sekce: recenze knih KNA



Projekty KNA: Jsme na facebooku: